Velkommen til årets store bilfrie markedsdager på Grønland. I 2003 samlet arrangementene tusenvis av mennesker som kom for en opplevelse og for en handel. Opplevelsen fikk de ved et besøk på tivoli eller ved å la seg underholde av alle de artister som ga til beste enten ved sang, musikk eller teater.
Handelen fikk de ved besøk på de mange lokale foretak som sammen med tilreisende "kremmere" hadde mange spennende tilbud til priser som passet for anledningen.

Ideen bak arrangementene er å fremme bydelens næringsliv og samtidig gi bydelens beboere og besøkende et variert kulturtilbud gjennom sommerhalvåret, samt et pusterom i hverdagen ved å fjerne den tunge gjennomgangstrafikken som går gjennom bydelen.

Stadig flere av de næringsdrivende ser nytten av å gi kundene en opplevelse i tillegg til en god handel. En kan undre seg over at næringslivet er så opptatt av å gi folk en gratis kulturopplevelse. Sentrum Arrangement mener at kultur og næringsliv har mange felles interesser, de ønsker begge å trekke kunder for å få størst oppmerksomhet rundt sine aktiviteter eller varer. Vi føler at kultur og næringsliv kan hjelpe hverandre uten at det oppstår uheldige koblinger av den grunn.

Grønland er et idyllisk sentrumsnært område som har Oslo Spektrum, Oslo City og SAS Plaza hotell som nærmeste naboer, ved Akerselva som sammen med Vaterland park er et attraktivt friområde for mange.

Hvis man kobler dette sammen med et stort tivoli, underholdning fra scener, servering ute i det fri, er mulighetene for et godt arrangement både for næringsliv og publikum tilstede.